Kabul ve Kararlılık Terapisi Kursu

You are here:

 

Kabul ve Kararlılık Terapisi

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT), psikoterapi alanında kullanılan bir yaklaşımdır. ACT, kabul, değerler, bilinçli farkındalık ve kararlılık gibi temel değerleri içeren bir davranışçı terapi yöntemidir.

ACT, bireylerin acı, stres ve diğer olumsuz duygularla başa çıkmalarına yardımcı olmak için kullanılır. ACT’ye göre, kişisel acılar kaçınılmazdır ve bu nedenle bireyler, bu acıları kabul etmeli ve yaşamlarını zenginleştirmek için değerlerine uygun davranışlar sergilemelidirler.

ACT ayrıca, bireylerin içinde bulundukları anda mevcut olan deneyimleri ve duyguları kabul etmeleri ve bunlara karşı bilinçli farkındalık geliştirmeleri üzerine odaklanır. Bu sayede bireyler, düşünceleri ve duyguları üzerinde daha fazla kontrole sahip olabilir ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyebilirler.

ACT aynı zamanda, bireylerin hayatlarını belirleyen değerlerini belirlemelerine ve bu değerlere uygun davranışlar sergilemelerine yardımcı olur. Bireyler, değerlerine uygun hareket ettikçe, hayatlarının anlamlı ve tatmin edici olacağına inanılır.

Sonuç olarak, Kabul ve Kararlılık Terapisi, bireylerin acılarını kabul etmelerine, değerlerine uygun davranışlar sergilemelerine ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olmak için kullanılan bir psikoterapi yaklaşımıdır.

Uygulama Alanları

 

Eğitim İçeriği

Yeni Kuşak Bilişsel & Davranışçı Terapiler
Kabul ve Kararlılık Terapisi
Bağlamsal Davranışçı Yaklaşım
İşlevsel Bağlamsalcılık
İlişkisel Çerçeve Kuramı (RFT)
Davranış, Davranışın İşlevsel Analizi
Matrix Formülasyonu
ACT ve Psikoterapi
Act’ in Amacı 
Psikolojik Esneklik Formülasyonu
Psikolojik Katılık ve Birleşenleri
Değerler ve Değer Odaklı Müdahaleler
Yaratıcı Umutsuzluk
Metafor Kullanımı
ACT Terapistinin Duruşu ve Tutumu
Seans Yapısı

 

 

Kazanımlar

Eğitim sonunda elde edeceğiniz kişisel ve mesleki gelişim sertifikanız/sertifikalarınız ile iş hayatında kendinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanız/sertifikalarınızı CV’nize ekleyerek kullanabilirsiniz. 

Eğitime Kimler Katılabilir

İlgili bölüm çalışanları/mezunları ve ilgili bölümlerde eğitimini sürdüren öğrenciler sertifikalı eğitim programına başvuruda bulunabilir.

Sertifika

Eğitim Sonunda girmiş olduğunuz online sınavda başarılı olmanız durumunda; Uluslararası geçerli akredite sertifika sisteminizden indirebilirsiniz. Fiziki kargo istemeniz ek ödeme yapmanız gerekmektedir.

Edevlet de sorgulanabilir sertifika ek ödemeye tabidir. Eğitim tamamlandıktan sonra edevlet sertifikası için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Fiziki kargo tercihi yapan, kargo gönderimi sağlanan ve buna rağmen teslim almayan ve sertifikası merkezimize dönen adayların yeniden kargo gönderimi yapılması için 500 ₺ ek ödeme yapması gerekmektedir. Size gönderilen kargoları lütfen teslim alınız. Teslim alınmaması ve yeniden kargolanması için ek ödeme yapılmaması durumunda adayın belgesi 1 ay (30 gün) içerisinde imha edilecektir.

 

Nasıl Katılırım?

Başvuru Formunu Doldurmanız yeterlidir. Formun merkezimize ulaşmasından sonra size atanacak eğitim danışmanı tarafından aranarak sistem ve eğitim hakkında size bilgi verilerek eğitim sistemi aktif edilecektir.  Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale/EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödeme yaptığınızda kaydınız hemen açılıp giriş bilgilerinin SMS olarak tarafınıza iletilecektir.

 

  • Katılımcılar Dünyanın her yerinden katılabilir.
  • Eğitim başlangıç tarihinden itibaren 365 gün açıktır. Tüm ders videoları ve dokümanları açık olup, eğitimleri istediğiniz gün ve saatte 7/24 izleyebilirsiniz.
  • Canlı dersler gruplar halinde yapılmaktadır. Dahil olduğunuz grup canlı ders takvimini eğitim grubundan takip edebilirisiniz. Canlı yayınları tekrar izlemek istediğinizde sistemden canlı ders sonrasında izleyebilirsiniz.
  • Mezun olan öğrencilerimiz için mezun gruplarımız aracılığı ile eğitim sonrasında sorularınıza yanıt bulabileceğiniz meslektaşlarınızın grubundan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

 

Not: Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında kurumumuzca verilen kişisel gelişim sertifikası sahibine uygulama yapma yetkisi vermemektedir. Uygulama yapma yetkisi Sağlık Bakanlığınca Tıp Hekimlerine verilmiştir.

Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?

Kabul ve Kararlılık Terapisi Kursu hakkında

Türkiye’nin Eğitim Akademisi Danışmanlarından bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için sayfadaki Detaylı Bilgi Tep Et ya da Hemen Bilgi Al başlıklı iletişim formunu doldurabilirsiniz.

İndirimler

  • 1. derece Şehit Yakınlarına, Gazilere özel  İndirim
  • Engelli Vatandaşlarımıza engelli oranına göre özel İndirim
  • Çoklu katılımlarda ve ikinci eğitimlerde indirimler uygulanabilmektedir.

Yasal Bilgilendirme

Bu eğitim Eğitmenler tarafından hazırlanmıştır. Telif hakkı eğitmene aittir izin almadan kopyalanamaz veya çoğaltılamaz Teak Eğitim eğitimlerin teknik alt yapısını sunmakta ve tanıtımını yapmaktadır.

Eğitmenler

Ön Kayıt Formu

Lütfen seçim yapınız.

KVKK kapsamında bize ilettiğiniz bilgileriniz kullanılarak saklanacaktır. KVKK Aydınlatma Metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Popüler Eğitimler

Değerli Yorumlarınız

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. * işaretli alanlar zorunludur.

Yorum Gönder